четвер, 1 жовтня 2015 р.

Імбир для зміцнення імунітету


Імбир відомий у всьому світі своїми корисними властивостями, зокрема як протизапальний засіб, який добре впливає на травну систему.
 
Цей корінь також природно сприяє схудненню та правильному травленню і має “термогенний” ефект, який підвищує обмін речовин в організмі.
Більше двох тисяч років назад на Сході люди, які досі більшість хвороб лікують за допомогою нетрадиційної медицини, відкрили рослину, відому нам під назвою імбир. Дуже скоро він завоював Європу, Америку і навіть в Африці вирощування імбиру було поставлене на потік. Таке широке поширення імбиру не випадкове. По-перше, він має незвичайний пікантний смак, за який його полюбили імениті кухарі і домогосподині. Він добре поєднується з м’ясом і рибою, дехто додає його в якості приправи до перших блюд і салатів, на його основі заварюють дивовижні чаї. Але окрім смакових відчуттів, імбир приносив відчутну користь людському організму. Включивши його у свій постійний раціон, багато хто помітив, що стали почувати себе бадьоріше, активніше, стали рідше хворіти, а  застуда проходила швидше і переносилася легше. З чим пов’язана така дія цього продукту на наш організм?
Потрібно відмітити, що в їжу, або в лікарських цілях, використовують тільки корінь імбиру. Його можна вживати у свіжому вигляді (заздалегідь почистивши і нарізавши тонкими скибочками), сушеному, маринованому, або ж використати готовий порошок, в якому користі буде значно менше.
Мабуть, найчастіше корінь імбиру знаходить застосування при захворюваннях простудного характеру. Його дія схожа з ефектом, які на організм людини робить часник, тільки запах після лікування імбирем набагато приємніший. Користь імбиру полягає в тому, що він стимулює роботу імунної системи, зміцнює і організовує увесь організм для боротьби з вірусами. Протизапальна дія імбиру з успіхом використовується для розправи з ангіною і будь-якою застудою. Частіше всього хворому дають випити свіжоприготований чай з імбирем, але в європейських країнах придумали свій спосіб боротьби з сезонними загостреннями. Там особливим чином готують імбирне пиво і теплий імбирний ель. У Китаї вважається корисним поснідати омлетом з імбирним коренем. 
Так, ефективно з хвороботворними бактеріями імбир бореться завдяки вітамінам, що входять до його складу: А, В, С, амінокислоти, елементи і з’єднання, які наш організм отримує тільки з їжею (магній, залізо, калій, натрій, кальцій, фосфор, цинк). Ефірна олія, вміст якої доходить до 3%, надає імбиру такий чарівний аромат. 
Протипоказання
Незважаючи на неймовірну користь, шкоди імбир також може заподіяти. Безумовно, шкода ця незначна в порівнянні з корисними властивостями.
Якщо при вживанні імбиру на шкірі виступив який-небудь висип, варто відразу відмовитися від цього продукту. Ця алергічна реакція може доставити декілька неприємних хвилин.
Купуючи імбир в порошковій формі, будьте готові, що він може викликати печію або відрижку. А свіжий імбир, якщо ним сильно захопитися, може викликати запор.Виразки, коліт, захворювання ШКТ і серцево-судинної системи стануть причиною відмови від задоволення поласувати імбирним коренем.
Як правильно приготувати імбирний чай.
Для приготування чаю з імбиром беруть 1 чайну ложку натертого кореня імбиру на склянку окропу. Заварити імбир, настоювати в закритому посуді 20-30 хвилин. Можна заварювати зі звичайним чорним або зеленим чаєм, натертим лимоном, медом. Чай можна пити до 3 - 4 разів на день.
Імбирний чай - незамінний засіб при застуді, допомагає активно боротися з хворобою. Імбир заспокоїть кашель, виведе мокроту, прибере запалення, зігріє організм.
Рецепт приготування чаю з імбиру в заварний чайнику.
Цей чай рекомендується застосовувати в період епідемій грипу, в зимовий час для зігрівання організму.
На півлітра води потрібно взяти:
1. Свіжий натертий корінь імбиру.
2. Щіпку кориці.
4. Чайна ложку неароматизованого зеленого чаю.
5. Кілька чайних ложок натурального меду.
6. Можна додати 2-3 шт. гвоздики.
7. Половину лимона, натертого разом з цедрою.
Зелений чай заварити, як завжди, настояти 5 хвилин, процідити. Чай вилити в емальовану каструлю, додати кашку кореня імбиру, корицю, гвоздику. Довести до кипіння, варити ще хвилин 10 на маленькому вогні. Лимон вичавити в іншу посудину, натерту цедру додати в каструлю, варити 2 хвилини. Вимкнути вогонь, настоювати чай під кришкою хвилин 10. Через ситечко перелити чай в заварний чайник, додавши туди мед і сік лимона. Чайник накрити і настоювати ще хвилин п'ять. Цей чай можна пити і гарячим, і холодним. В чай можна додати свіжу м'яту.

Переваги імбиру і лимона

поєднання цих двох інгредієнтів:
  • Допомагають детоксикації крові: імбир і лимон мають очищувальні властивості, які сприяють виведенню токсинів і відходів, яких організм не потребує. Ці два потужних компоненти допомагають природно очистити кров, а також покращують циркуляцію і боротьбу з поганим холестерином.
  • Зміцнюють імунну систему: як лимон, так і імбир мають компоненти, які зміцнюють імунну систему, тому вони допомагають нам запобігти застудам, проблемам з диханням, бронхітам, інфекціям та іншим захворюванням.
  • Покращують здоров’я шкіри: суміш імбиру і лимона багата вітаміном С і антиоксидантами, які допомагають підтримувати здоровий, молодий і зволожений вигляд шкіри.
  • Сприяють травленню: це поєднання ідеально підходить для боротьби з проблемами травлення, такими як розлад шлунку, повільне травлення і, звичайно ж, затримка рідини. Тим не менш, важливо зазначити, що людям, які страждають від гастриту, безумовно, не слід споживати цю комбінацію.

Немає коментарів:

Дописати коментар