четвер, 27 серпня 2015 р.

Фіточай


Фіточай для краси та здоровя
        Фітотерапія є однією з найбільш популярних способів лікування багатьох захворювань. Такиx, наприклад, як атеросклероз , цистит, перешкоджає утворенню холестеринових бляшок. У наш час зовсім необовязково ходити влітку на поля, щоб збирати корисні рослини, все вже зібрано. Залишається тільки придбати це в аптеках.
        Фіточаї:
v     Зміцнюють імунітет. Це особливо корисно у весняний час, оскільки існує ймовірність підхопити вірус;
v     Володіють седативними властивостями. Добре знімають стрес, заспокоюють , допомагають розслабитися;
v     Деякі добре очищають кишечник, що  корисно для жінок, бажаючих схуднути;
v     Мають в складі антиоксиданти, завдяки чому підвищують настрій і енергію в організмі ;
v     Допомагають при безсонні;
v     Багато чаїв здатні зменшити біль, наприклад, при зубному болю або жіночої болі в критичні дні;
v     Допомагають підтримувати  здоровя серцево-судинної системи.

Чай з мяти
         Для  його приготування необхідно взяти 1 столову  ложку висушеного листя перцевої мяти , залити 200мл окропу і дати настоятися 10 хвилин. Після чого процідити і можна пити. Тільки памятайте, що мятний чай не можна пити як  звичайний!
        Мятний час  -- це ліки.  Цим чаєм можна промивати ніс. Якщо цій настоянці Ви дасте настоятися довше, години 2, то нею можна полоскати рот, щоб позбутися неприємного запаху, попереднього, звичайно, процідивши перед вживанням. 
        Чай з листя мятних рекомендують також при підвищеній кислотності шлунка і судорожних коліках, при проблемах з менструаціями  і при вагітності. М’ята, в цьому сенсі, унікальний засіб. Вона і знімає болі в області живота, і допомагає при нудоті, покращує  травлення . Якщо Вас турбує стандартний набір симптомів захворювань шлунково-кишкового тракту, то мята – це те, що потрібно.

Чай з шипшини
        Шипшиновий чай дуже корисний у лікуванні печінки. У народній медицині відвар плодів шипшини використовують  для  активізації виділення жовчі, у лікуванні виразкової  хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, рекомендують шипшину також хворим з гастритами, проблемами з нирками і сечовим міхуром. Якщо хтось хоче вилікувати холецистит, то перед прийомом напою з шипшини слід зїдати ложку натурального меду.
        Хтось каже, що можна купити в аптеці готову аскорбінову  кислоту – вітамін С. Але синтетична аскорбінова кислота  і натуральна, що містить в шипшині, лимонах, смородині та інших фруктах і овочах, -- не рівноцінні. Природна аскорбінова кислота у три-пять разів активніша
Чай з шавлії
Чай з додаванням шавлії допоможе поліпшити самопочуття. Вживання шавлії є профілактикою онкологічних захворювань і хвороб серця.
        Чай з шавлії  допомагає відновити сили , поліпшити пам'ять. Регулярне вживання чаю з додаванням листя шавлії сприяє уповільненню процесів старіння в організмі , стимулює розумову діяльність.
        Шавлія показаний при нервовому збудженні , захворюваннях головного мозку і нервової системи. А також неоціненна його користь при захворюваннях шлунка і поганому травленні. Він допомагає усунути здуття живота і зняти спазми в шлунку.

Чай з лаванди
Чай з лавандою мякий і дуже ароматний з легким солодкуватим присмаком. Квітки лаванди покращують мозковий кровообіг. Цей чай покращує сон, знімає нервову напругу. За допомогою лаванди знімають головний біль, лікують простудні запальні  процеси, безсоння, депресію, запаморочення і бронхіальну астму.
        У гіпертоніків вона нормалізує тиск, роботу жовчного міхура і печінки. Позбутися від шлаків організму теж допоможе чай з лавандою.
        Чай з лаванди, як заспокійливий засіб, приймають при серцебитті, неврастенії, мігрені.

Ромашковий чай
Приготувати ромашковий час дуже просто:  2 чайні ложки висушених квітів ромашки аптечної, заварити склянкою крутого окропу, настояти протягом півгодини і процідити – і чудовий цілющий напій готовий. Його пють  теплим, але не гарячим. Ромашка володіє  сильною заспокійливою властивістю, благотворно впливає  на нервову систему, допомагає боротися з безсонням. Його корисні властивості, безумовно, оцінять люди, які страждають порушенням мікрофлори кишечника. Як знеболюючого і протимікробного засобу ромашковий чай надзвичайно корисний при простудних захворюваннях, а при запаленні слизової  оболонки рота або горла його рекомендують використовувати для полоскань.
        Останні дослідження японських учених показали, що ромашковий чай містить речовини, що сприяють зниженню рівня цукру в крові, тому дві чашечки цього напою корисні хворим на цукровий діабет другого ступеня.

               Чай з липи                    
Про корисні властивості  липи знають не лише народні лікарі, вона визнана і офіційною медициною, завдяки безлічі корисних властивостей. Квіти з липи використовують і як настої, відвари, і як профілактичний засіб від простуди, а у разі захворювання чай з липи застосовується як потогінний і жарознижуючий засіб.
        Липовий цвіт використовують  медики різних країн світу, цей засіб традиційно застосовується  як сечогінне і протизапальне. Липовий чай знімає головні болі, покращує мозковий кровообіг. При виникненні проблем з травленням, чай або липовий настій посилюють утворення жовчі, сприяють поліпшенню секреторної  функції шлунку і благотворно впливають на роботу дванадцятипалої кишки. Завдяки бактерицидній дії, такий трав’яний чай позбавляє ШКТ від хвороботворних організмів і покращують загальні обмінні процеси. 

Немає коментарів:

Дописати коментар