Фіточай


       
Фітотерапія є однією з найбільш популярних способів лікування багатьох
захворювань. Такиx, наприклад, як атеросклероз , цистит, перешкоджає утворенню
холестеринових бляшок. У наш час зовсім необов’язково ходити влітку на поля, щоб збирати корисні
рослини, все вже зібрано. Залишається тільки придбати це в аптеках. 
       
Фіточаї: 
v    
Зміцнюють імунітет. Це особливо корисно у
весняний час, оскільки існує ймовірність підхопити вірус;
v    
Володіють седативними властивостями. Добре
знімають стрес, заспокоюють , допомагають розслабитися;
v    
Деякі добре очищають кишечник, що  корисно для жінок, бажаючих схуднути;
v    
Мають в складі антиоксиданти, завдяки чому
підвищують настрій і енергію в організмі ;
v    
Допомагають при безсонні;
v    
Багато чаїв здатні зменшити біль,
наприклад, при зубному болю або жіночої болі в критичні дні;
v    
Допомагають підтримувати  здоров’я серцево-судинної системи.

        
Для  його приготування необхідно
взяти 1 столову  ложку висушеного листя
перцевої м’яти ,
залити 200мл окропу і дати настоятися 10 хвилин. Після чого процідити і можна
пити. Тільки пам’ятайте,
що м’ятний
чай не можна пити як  звичайний!
       
М’ятний
час  -- це ліки.  Цим чаєм можна промивати ніс. Якщо цій
настоянці Ви дасте настоятися довше, години 2, то нею можна полоскати рот, щоб
позбутися неприємного запаху, попереднього, звичайно, процідивши перед
вживанням.  
       
Чай з листя м’ятних
рекомендують також при підвищеній кислотності шлунка і судорожних коліках, при
проблемах з менструаціями  і при
вагітності. М’ята, в цьому сенсі, унікальний засіб. Вона і знімає болі в
області живота, і допомагає при нудоті, покращує  травлення . Якщо Вас турбує стандартний набір
симптомів захворювань шлунково-кишкового тракту, то м’ята – це те, що потрібно. 

Чай з шипшини
 
 
   
        Шипшиновий чай дуже корисний у лікуванні
печінки. У народній медицині відвар плодів шипшини використовують  для 
активізації виділення жовчі, у лікуванні виразкової  хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки,
рекомендують шипшину також хворим з гастритами, проблемами з нирками і сечовим
міхуром. Якщо хтось хоче вилікувати холецистит, то перед прийомом напою з
шипшини слід з’їдати
ложку натурального меду. 
        Хтось каже, що можна купити в аптеці
готову аскорбінову  кислоту – вітамін С.
Але синтетична аскорбінова кислота  і
натуральна, що містить в шипшині, лимонах, смородині та інших фруктах і овочах,
-- не рівноцінні. Природна аскорбінова кислота у три-п’ять разів активніша

Чай з шавлії
 
 
   
Чай з
додаванням шавлії допоможе поліпшити самопочуття. Вживання шавлії є
профілактикою онкологічних захворювань і хвороб серця.
        Чай з шавлії  допомагає відновити сили , поліпшити пам'ять.
Регулярне вживання чаю з додаванням листя шавлії сприяє уповільненню процесів
старіння в організмі , стимулює розумову діяльність.
        Шавлія показаний при нервовому збудженні
, захворюваннях головного мозку і нервової системи. А також неоціненна його
користь при захворюваннях шлунка і поганому травленні. Він допомагає усунути
здуття живота і зняти спазми в шлунку.

Чай з
лавандою м’який
і дуже ароматний з легким солодкуватим присмаком. Квітки лаванди покращують
мозковий кровообіг. Цей чай покращує сон, знімає нервову напругу. За допомогою
лаванди знімають головний біль, лікують простудні запальні  процеси, безсоння, депресію, запаморочення і
бронхіальну астму. 
        У гіпертоніків вона нормалізує тиск,
роботу жовчного міхура і печінки. Позбутися від шлаків організму теж допоможе
чай з лавандою.
        Чай з лаванди, як заспокійливий засіб,
приймають при серцебитті, неврастенії, мігрені. 

Ромашковий чай
 
 
   
Приготувати
ромашковий час дуже просто:  2 чайні
ложки висушених квітів ромашки аптечної, заварити склянкою крутого окропу,
настояти протягом півгодини і процідити – і чудовий цілющий напій готовий. Його
п’ють 
теплим, але не гарячим. Ромашка володіє 
сильною заспокійливою властивістю, благотворно впливає  на нервову систему, допомагає боротися з
безсонням. Його корисні властивості, безумовно, оцінять люди, які страждають
порушенням мікрофлори кишечника. Як знеболюючого і протимікробного засобу
ромашковий чай надзвичайно корисний при простудних захворюваннях, а при
запаленні слизової  оболонки рота або
горла його рекомендують використовувати для полоскань.
        Останні дослідження японських учених
показали, що ромашковий чай містить речовини, що сприяють зниженню рівня цукру
в крові, тому дві чашечки цього напою корисні хворим на цукровий діабет другого
ступеня. 
               Чай з липи                     
 
 
   
Про корисні
властивості  липи знають не лише народні
лікарі, вона визнана і офіційною медициною, завдяки безлічі корисних
властивостей. Квіти з липи використовують і як настої, відвари, і як
профілактичний засіб від простуди, а у разі захворювання чай з липи застосовується
як потогінний і жарознижуючий засіб.
        Липовий цвіт використовують  медики різних країн світу, цей засіб
традиційно застосовується  як сечогінне і
протизапальне. Липовий чай знімає головні болі, покращує мозковий кровообіг.
При виникненні проблем з травленням, чай або липовий настій посилюють утворення
жовчі, сприяють поліпшенню секреторної 
функції шлунку і благотворно впливають на роботу дванадцятипалої кишки.
Завдяки бактерицидній дії, такий трав’яний чай позбавляє ШКТ від хвороботворних
організмів і покращують загальні обмінні процеси. 


Немає коментарів:
Дописати коментар