вівторок, 7 червня 2016 р.

5 рецептів лимонаду для жарких днів!




1. Вишневий лимонад


Інгредієнти на глечик 1,5 л:

1 великий лимон (або 2 поменше)
2 середніх апельсина
3-4 гілочки м'яти
100 мл сиропу (у мене в цей раз - мамин вишневий сироп від варіння варення)
лід в кубиках
газована вода

Половинку одного апельсина і чверть лимона нарізаємо скибочками. З іншого вичавлюємо сік. У глечик вливаємо сік і сироп, кладемо м'яту, попередньо трохи її пом'явши в долонях.

До половини заповнюємо глечик льодом. Інший обсяг доливаємо газованою водою. При необхідності додаємо ще сиропу до бажаного ступеня солодощі. Можна використовувати і негазовану воду, але з газованою водою виходить більш освіжаюче.

Приємного апетиту!


2. М'ятний лимонад


Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом ще одного освіжаючого річного напою. У моєму варіанті він готується на основі "Спрайт" або іншої аналогічної солодкої газованої води. Якщо вам це не дуже подобається, ви можете зробити цей лимонад на основі простої газованої води, але при цьому збільшити кількість цукру в сиропі вдвічі.

Лимон при бажанні ви можете замінити на лайми - по кількість ваш смак.

Інгредієнти на 1,5 л напою:

250 мл води
125 г цукру
4-5 гілочок свіжої м'яти
2 великих апельсина
1 великий лимон
1 л спрайту або іншої аналогічної газованої
листя м'яти і скибочки цитрусів для подачі

Цукор кладемо в кухлик, вливаємо воду і доводимо до кипіння. Варимо 5 хвилин. Вимикаємо вогонь, кладемо в сироп м'яту і залишаємо остигати. З цитрусів вичавлюємо сік. Якщо ви хочете отримати більш естетичний напій - процідіть сік від м'якоті. Змішуємо в глечику сік і остиглий сироп (м'яту викинути), доливаємо газовану воду. Подаємо в склянках з льодом, з гілочкою м'яти і скибочками лимона і / або апельсина.


3. Персиковий лимонад


Інгредієнти на 4-6 порцій:

3 середніх стиглих персика
2 лайма
2 середніх лимона
4-5 ст.л. цукру
1 л холодної води
лід для подачі

У персиків видаляємо кісточки і знімаємо шкірку. М'якоть нарізаємо і кладемо в миску. Туди ж видавлюємо сік з лаймов і лимонів, сиплемо цукор.

Вливаємо воду і перемелює занурювальним блендером до гладкості. Якщо залишаються великі шматочки, можна протерти через сито. Пробуємо і при необхідності додаємо ще цукру (краще використовувати пудру або сироп, цукор може не розчинитися в холодній воді).

Подаємо з льодом.


4. Малиновий лимонад з лімончелло


У холодильнику зберігається 1-2 діб, тому можна приготувати про запас на пару днів.

Інгредієнти на 4 порцій:

1 чашка малини (близько 170 г)
1 лимон
100 г цукру
800 мл холодної води + ще 200 мл для сиропу
75 мл лімончелло або іншого лимонного лікеру (опціонально)
лід, м'ята і цілі ягоди малини для подачі

З 200 мл води і цукру варимо сироп, знімаємо його з вогню.

Кладемо в сироп ягоди і перетираємо давілкой для картоплі.

Проціджуємо сироп через сито, щоб позбутися від кісточок. Остужаем сироп.

З лимона видавлюємо сік.

Додаємо в сироп, туди ж вливаємо воду, що залишилася і лімончелло.

Подаємо з льодом, м'ятою і ягодами малини.

5. Лимонад


інгредієнти:

3 великих лимона
1 апельсин
4-5 ст.л. цукру
700 мл води
350 мл газованої води

З лимонів і апельсина тонко зрізаємо цедру, видавлюємо сік, кладемо все в каструльку.

Додаємо 3 ст.л. цукру, заливаємо 700 мл окропу. Остуджують і ставимо в холодильник на 4-5 годин.

Проціджуємо через велике сито, додаємо цукор, що залишився, розмішуємо. Розводимо газованою водою і подаємо.

Немає коментарів:

Дописати коментар