понеділок, 24 жовтня 2016 р.

Морозиво в домашніх умовах


Для приготування морозива необхідні такі інгредієнти:

  • Цукор - 3 склянки
  • Борошно пшеничне - 3 ст. л.
  • Щіпка солі
  • Молоко - 8 склянок
  • Яйця (злегка збиті) - 4 шт.
  • Вершковий сир - 230 г
  • Ванільний екстракт - 1 ч. Л.
  • Полуниця свіжа або заморожена (відтала) - 3 склянки
  • Вершки жирні - 2 склянки

1.Перш за все, необхідно змішати головні інгредієнти. Перемішуючи цукор, борошно і сіль, поступово доливайте молока. Втім, не все відразу. Все робіть повільно і уважно. Сотейник, в якому змішали продукти, поставте на середній вогонь. Почекайте до повного кипіння суміші. Коли побачите, що кипить, розмішуйте цю рідину близько двох - трьох хвилин, щоб отримати густу суміш. Потім поставте приготовану страву охолонути на стіл.
2.Візміть трохи молочної суміші з сотейника і додайте її до збитих яєць. І знову перелийте цю суміш до Вашого сотейника, де приготовлена попередня суміш і добре розмішайте всі разом. Знову поставте на легкий вогонь. Дочекайтеся того моменту, коли суміш почне стікати. Одночасно зверніть увагу на кухонний термометр. Він повинен показати 160 градусів. Коли ви отримаєте цей результат, додайте вершковий сир в сотейник. Дочекавшись повного кипіння, приберіть приготовлену суміш з плити.
3.Далі потрібно налити води у велику миску. До речі, пам'ятайте, що вода повинна бути крижаною, а не теплою або злегка холодною. До неї потрібно долити молочну суміш з сотейник. Все це перемішувати кілька хвилин. Можете це робити дві - три хвилини, поки маса не охолоне. Почувши, що інгредієнти стали холодні, додайте до них ванільний екстракт. Після чого поставте миску з приготовленою продуктової масою в холодильник на всю ніч.
4. Вранці  візміть  сотейник з холодильника. Щоб морозиво було смачним і цікавим, додайте до молочної суміші полуницю і вершки. Всі інгредієнти перемішайте. Після чого поставте морозиво в мороженицю. Звичайно, необхідно готувати морозиво, як пише інструкція. Тому отриману масу Вам потрібно перекласти в пластиковий контейнер і залишити на 4:00 в морозильній камері. Дочекавшись потрібного часу, виберіть його з морозилки. І Ви отримаєте смачне і свіже морозиво. Приємного Вам апетиту!

Немає коментарів:

Дописати коментар